Mellby Kite & Wing
 

Vanliga frågor


Vem kan ta en kurs i kitesurf eller wingfoil?
För att kunna gå en kurs hos oss behöver du vara minst 12 år och du behöver vara simkunnig (IKO-standards). Eleverna kan också vara lite yngre, men då kan vi inte genomföra en kurs fullt ut. Istället kommer eleven att få testa på övningskiten på land och tillsammans med en instruktör utforska vindfönstret med en mindre kite i vattnet. 

Om du har några medicinska besvär ska du rådfråga med din läkare innan du bokar en kurs.När genomförs kurser?
Kurser hålls från maj - september, dagligen om det blåser tillräckligt. Klockslag kan variera men vi försöker hålla oss mellan kl 9-17 beroende på när blåsten kommer in.Var genomförs kurser?
Vi befinner oss oftast i Mellbystrand där det finns långgrunt vatten och mycket plats. Är väderförhållanden bättre på en annan spot så tar vi oss dit istället. Allt från Ängelholm/Båstad upp till Halmstad och FalkenbergSka jag ta med något på kursdagen?
Du behöver ta med dig en handduk och kläder enligt väder. Vindarna kan vara kalla. Ta även med dig något att dricka och äta för att få upp energin under pausen. 

Kursen kommer vara fysiskt ansträngande, därför är det viktigt att du kommer utvilad.

Hur bokar jag en kurs?
Du kan antingen ringa till oss på 0707219955 eller skicka en bokningsförfrågan med önskedatum.Kan kursen genomföras om det inte blåser?
Nej, tyvärr inte. Vindriktning och vindstyrkan behöver vara rätt för att kursen ska gå att genomföras. Vi håller alltid koll på väderprognoserna. Blåser det inte som det ska så bokar vi om kursen till en annan dag.

2-3 dagar innan kursdagen brukar vi kunna meddela om kursen blir av. Däremot kan oförutsebara väderhändelser orsaka att vinden vrider sig eller minskar så mycket så att det inte blåser tillräckligt för en kvalitativ kurs.


Vilken kurs passar mig?
Om du är osäker vilken kurs som passar just dig, så guidar vi dig gärna genom att du ringer oss på 0707219955 eller hör av dig via kontaktformuläret.Ingår utrustningen på kursdagen?
Ja, all utrustning ingår. Vill du hellre ha på dig din egen våtdräkt om du har en, så går det givetvis bra. Hur fungerar det om jag behöver avboka kursen?
Du kan omboka/avboka kursen senast 2 dagar innan kursstarten utan kostnad. Därefter debiteras du 50% av kurskostnaden. 


Hittar du inte det du letar efter? Tryck här om du har frågor som inte besvaras här.