Mellby Kite & Wing
 

Wing-Kurser

Testa även vår WingSUP-Äventyr där du lär dig grunderna i winghantering samtidigt som vi tar oss ner längst Hjörneredsjön!


Prova På Wing

Här får du en introduktion i hur du riggar en vinge, allt du behöver vet kring säkerheten och om hur du kommer igång med din träning. 
Du kommer att hålla i vingen och lära känna de olika rörelserna du behöver i din träning. Om vinden tillåter kommer du att kunna testa på att åka på en mountainboard med vingen. 

Vill du fortsätta kursen kan du uppgradera kursen till en grundkurs direkt på plats. 
Kursmoment: på land, teoretisk genomgång, rigga utrustning, säkerhet.

Spot: Mellbystrand
Utrustning: Hyra av utrustning under kurser ingår. Efter avslutad kurs kommer du få rabatt för inköp hos vår samarbetspartner Surfers Paradise i Varberg.

Ålder
: Från 12 år.
Kostnad: 300kr
Längd: 30 min

Boka härGrundkurs i Winghantering

Den här kursen börjar på samma sätt som Prova på Wing.
För att senare kunna lära sig åka med en foilbräda är det viktigt du har lärt dig winghanteringen.
Efter den teoretiska genomgången och första övningar på land tar vi oss ut i vattnet där vi fokuserar på att lära oss vingen på en större bräda med centerboardfenor.

Kursmoment: på land och i vattnet, teoretisk genomgång, winghantering (hantering på land och i vattnet, kyrssningstekniker osv), rigga utrustning, säkerhet balansering med mera. 

Spot: Hav/sjö. Vi i väljer spotten helt beroende på vind och väder. Allt från Båstad, Mellbystrand, Halmstad och Falkenberg. Men även på södra sidan om Åsen och inåt land.
Utrustning: Hyra av utrustning under kurser ingår. Efter avslutad kurs kommer du få rabatt för inköp hos vår samarbetspartner Surfers Paradise i Varberg.

Ålder
: Simkunnig och från 12 år.
Kostnad: 1400kr i grupp, 1900kr privat
Längd: 3 timme

Boka här
Wingfoil, vad är det?


Wingfoil är en ganska ny vattensport som är enkelt att komma igång med. Både för de som vill nyttja vinden när det blåser för lite för kitesurfing/vindsurfing eller om dessa sporter är lite för extrem. Enligt oss är Wingfoil för alla :)

Du använder en uppblåsbar bräda som lätt går att ta med på resor. Till brädan hör en foilvinge: mast och bärplan som likt vingar på ett flygplan lyfter dig så du svävar över vattenytan. Med hjälp av vinden och en vinge som du håller i handen genererar du kraften som behövs för att sväva nästan ljudlöst över vattnet. . 

Själva vingen kan du dock använda för en mängd olika aktiviteter. 
Allt från när du åker snowboard, skidor, skridsko till skateboard!


axis full pagage
axis full pagage
winge ski
winge ski
Wing Wingfoil Mellby Kite
Wing Wingfoil Mellby Kite